Alapvető műszaki tartalom meghatározás

A legtöbb építtető az internet, és a Tervező segítségét kéri az alapvető műszaki tartalom meghatározás sokszor elhanyagolt, de valójában rendkívül fontos feladatának elvégzésére.
Az internettel mindössze az a probléma, hogy bárki, bármikor, bármit írhat, és egyáltalán nem biztos, hogy amit ő jónak tart, az lesz máshol is (vagy akár az írójának is) a legmegfelelőbb megoldás. Az interneten publikált építkezéssel foglalkozó cikkek többségét építtetők írták, nem pedig szakemberek. Aki magának egy különleges, vagy éppen átlagos megoldást választott, természetesen azt fogja jó színben föltüntetni még akkor is, ha egyébként a végeredménnyel legbelül nem elégedett.
A Tervező javaslatai is fenntartással kezelendők. Sokkal egyszerűbb neki egy olyan házat megtervezni/megrajzolni, amihez hasonlót már készített. Ez még inkább vonatkozik a csomóponti, és metszeti rajzokra. Ha a Tervező rendelkezésére állnak 42 cm-es téglavastagsághoz tartozó csomóponti rajzok, természetesen a 42 cm-es téglát fogja javasolni Önnek, így megspórolva magának a csomópont átrajzolását, tehát néhány óra munkát. Ugyanakkor előfordulhat, hogy keskenyebb falvastagság és nagyobb szigetelésvastagság beruházási költsége nagyobb, de pár éven belül megtérül az üzemeltetés során.

Az alapvető műszaki tartalom meghatározás lényege:

A beruházási és üzemeltetési költségek alakulásának tervezése. Az időtávok meghatározása és számítások elvégzése a optimalizált  anyagválasztás, és méretezés érdekében.

műszaki tartalomSegítségemmel olyan műszaki tartalmakat rögzíthetünk, ami Önnek is megfelel, és összességében a legkedvezőbb a beruházási és fenntartási költségek szempontjából.
Higgye el, lehetséges műszakilag egyenértékű szerkezetet többféle anyag kombinációjával is összeállítani, ebben leszek én az Ön segítségére. Ezután már csak az marad hátra, hogy kiválassza a legolcsóbb megoldást.
Rendelkezésre állási díj óránként nettó 6.000.-Ft (kiszállási díj nélkül).

Leginkább az alápincézettség, az alapozás, külső teherhordó falazat anyaga, és a tetőszerkezet szigetelésének szükségessége szokott a legnagyobb dilemmát okozni. Érdemes ezeknek több változatát is végiggondolni, hiszen minden épület más és más.

<< Előző                                                                                                                      Következő >>

Vissza