Építkezés felügyelet

Avagy mit tud tenni, ha azt veszi észre, hogy rosszul választott?

A legritkább esetben zajlik zökkenőmentesen az építkezés felügyelet nélkül. Sok esetben a falak már állnak, amikor az építtető számára is észrevehetővé válnak a kivitelezési hibák, azaz kiderül, hogy nem sikerült profi kivitelezőt választania.

Építkezés felügyeletIlyenkor a következőket teheti:

  1. Új vállalkozót keres, ezzel kockáztatva a költségek növekedését, a meglévő kivitelezővel való elszámolás nehézségét, és határidőcsúszást
  2. megtartja a meglévő vállalkozót, és reménykedik, hogy a továbbiakban minden rendben lesz (ahogy a Vállalkozó megígéri)
  3. Biztosra megy, és nem kockáztat, hozzáértő szakember segítségét kéri az építkezés felügyelet biztosítására.

Az utóbbi években a szakma felhígult, az igazán jó szakemberek külföldre mentek dolgozni. Egyre nehezebb jó áron minőségi munkát végző vállalkozót találni. A felelős műszaki vezető a Vállalkozó embere, nem feltétlenül az Ön érdekeit tartja szem előtt.

Az építkezés felügyelet jelentős minőségi javulást, és költségcsökkentést eredményez!

A legtöbb simlis kategóriába tartozó kivitelező úgy adja kedvező ajánlatát, hogy több tételt nem áraz be, kihagy a költségvetésből. Ez után úgy köti meg a szerződést, hogy később lehetősége legyen a „mindkét fél által kihagyott” tételek leszámlázására. „Hiszen Ön is láthatta, hogy milyen tételekre adott ajánlatot, ezek pedig nem voltak benne.” Így a legjobb ajánlat végül a legdrágább lesz, Ön pedig kénytelen lemondani az udvar térkövezéséről, vagy a kert rendezéséről. Ez elkerülhető, ha már az ajánlatok bekérésekor rendelkezésére áll az Ön személyes szakértője, aki észreveszi a hibákat, így ön azonos műszaki tartalmú ajánlatok közül tud választani. Amennyiben a szerződést már megkötötték, akkor is van lehetőség a károk mérséklésére műszaki tartalom módosításával, költségek megosztásával.

Abban az esetben, ha az építkezés során arra lesz figyelmes, hogy egy lelkes amatőrrel sikerült szerződnie, mindennél fontosabb, hogy a kivitelező ne legyen magára hagyva, ne követhessen el olyan hibákat, ami az Ön otthonának értékét csökkentheti. Ilyen esetben elengedhetetlen, hogy megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkező ellenőr felügyelje az építkezést, és képviselje az Ön érdekeit.

Vissza