Kivitelező kiválasztása

Rendkívül sok bosszúságtól óvhatja meg önmagát, ha a Kivitelező kiválasztása során kellő körültekintéssel jár el. Sajnos sok a trükkös vállalkozó, aki adja meg Ön számára a kedvezőnek tűnő ajánlatát, hogy több tételt nem áraz be, egyszerűen kihagy a költségvetésből. Ez után úgy köti meg a szerződést, hogy később lehetősége legyen a „mindkét fél által kihagyott” tételek leszámlázására. „Hiszen Ön is láthatta, hogy milyen tételekre adtuk az ajánlatot, ezek pedig nem voltak benne.” Így a legjobb ajánlat végül a legdrágább lesz, Ön pedig kénytelen lemondani az udvar térkövezéséről, vagy a kert rendezéséről.

Ahogy az almát nem lehet összehasonlítani a körtével, ugyanúgy lehetetlen összehasonlítani egy hiányos, alternatívákat és bizonytalanságokat tartalmazó ajánlatot egy másikkal.

A probléma elkerülhető, ha már az ajánlatok bekérésekor rendelkezésére áll az Ön személyes szakértője, aki észreveszi a hibákat, így ön azonos műszaki tartalmú ajánlatok közül tud választani.

Vállalom a lehetetlent! Pontosabban azt, hogy az ajánlattevőket „közös nevezőre” hozom, így Ön azonos műszaki tartalmú ajánlatok közül választhat.
Versenyeztetési díj nettó 15.000.-Ft + a Vállalkozói díj 0,2%-a. (kiszállási díj nélkül, de többnyire több fordulós, számítógép előtti, otthoni munkavégzés)

A Kivitelező kiválasztása nagy körültekintést igényel!

Gondoljon bele, a szerződéskötéskor sok év megtakarításának gyümölcsét ígéri oda egy Ön számára szinte vadidegen embernek, aki ígéretet tesz arra, hogy az Öntől kapott pénzből jó minőségben, az Ön elvárásainak megfelelő otthont épít az Ön számára. Nem javaslom, hogy ezt a rendkívül felelősségteljes döntést építőipari szakmai tapasztalat nélkül egyedül hozza meg. Néhány jól irányzott kérdéssel könnyen ki lehet következtetni az Ajánlattevő felkészültségét.

Az ajánlat elfogadása előtt segítségemmel átnézzük az adott költségvetést, ellenőrizve azt, hogy minden szükséges tétel benne van-e. A relatíve magas egységáras tételeket külön kiértékeljük, az extraprofitot letörjük, így a szerződéses árat csökkentjük. A szerződés szövegét alaposan átnézzük, hogy ne legyen benne egyetlen Ön számára hátrányos kitétel sem. (A szerződés szövegével kapcsolatban kiindulópont lehet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Teljesítésigazolás Szakértői Szerv ajánlása)

Feltételezésem szerint a képen látható úr munkaadója adta a legkedvezőbb ajánlatot. Ön is őt választotta volna?

idiota

<< Előző                                                                                                                      Következő >>

Vissza